Presentationsfilm om Livskraft Presentationsfilm om Livskraft Presentationsfilm om Livskraft

Scenkonst Västernorrland

Livskraft - kultur för äldre

Livskraft – kultur för äldre är ett regionalt kulturcentrum för kulturaktiviteter till kommunala äldreboenden i Västernorrland.

Livskraft –  startade i augusti 2021 som ett tvåårigt projekt som finansierades av Kulturrådet, Region Västernorrland och Scenkonst Västernorrland. Från och med hösten 2023 genomförs drygt 150 kulturupplevelser om året för människor på äldreboenden i Härnösand, Kramfors, Sollefteå, Sundsvall och Ånge tack vare långsiktig finansiering från de deltagande kommunerna och Region Västernorrland.

Syftet är att bidra till ökad hälsa och att äldre människor på äldreboenden ska kunna ta del av kulturupplevelser och aktiviteter på ett jämlikt sätt. Livskraft vänder sig främst till personer som inte själva kan ta sig till aktiviteter eller upplevelser. Livskraft - kultur för äldre erbjuder kostnadsfria kulturupplevelser i olika genrer till äldreboenden i de kommuner som valt att delta.

Tillsammans vill vi skapa en långsiktig och hållbar struktur där kulturen blir en återkommande del i verksamheten på äldreboenden, träffpunkter och servicehus.

Till Livskrafts finns även en referensgrupp av representanter från varje kommun som är med och följer upp innehåll och utvärderingar. Läs mer om REFERENSGRUPPEN

Videon nedan presenterar LIVSKRAFT på två minuter. 

 

Folk och Kultur-studion 2024

Här kan du se en intervju med Scenkonst Västernorrlands VD Mikael Flodström och kulturproducent Bobo Åkerros berätta om Livskraft - kultur för äldre

 

Se Livskraft - inifrån - 3 minuter

Kontakt

Bild på Bobo Åkerros

Bobo Åkerros

Kulturproducent Livskraft

Telefon: 0730-876 651 Skicka e-post till: Bobo Åkerros

Utbud hösten 2024

Bläddra i kulturutbudet

Läs mer

Boka kulturaktivitet

innan 3 maj

Läs mer

Utvärdering

Läs mer