Presentationsfilm om Livskraft Presentationsfilm om Livskraft Presentationsfilm om Livskraft

Scenkonst Västernorrland

Livskraft - kultur för äldre

Livskraft – kultur för äldre är ett regionalt kulturcentrum för kulturaktiviteter till kommunala äldreboenden i Västernorrland.

Livskraft –  startade i augusti 2021 som ett tvåårigt projekt som finansierades av Kulturrådet, Region Västernorrland och Scenkonst Västernorrland. Från och med hösten 2023 genomförs drygt 150 kulturupplevelser om året för människor på äldreboenden i Härnösand, Kramfors, Sollefteå, Sundsvall och Ånge tack vare långsiktig finansiering från de deltagande kommunerna.

Syftet är att bidra till ökad hälsa och att äldre människor på äldreboenden ska kunna ta del av kulturupplevelser och aktiviteter på ett jämlikt sätt. Livskraft vänder sig främst till personer som inte själva kan ta sig till aktiviteter eller upplevelser. Livskraft - kultur för äldre erbjuder kostnadsfria kulturupplevelser i olika genrer till äldreboenden i de kommuner som valt att delta.

Tillsammans vill vi skapa en långsiktig och hållbar struktur där kulturen blir en återkommande del i verksamheten på äldre- och särskilda boenden.

Till Livskrafts finns även en referensgrupp av representanter från varje kommun som är med och följer upp innehåll och utvärderingar. Läs mer om REFERENSGRUPPEN

Videon nedan presenterar LIVSKRAFT på två minuter. 

Kontakt

Bild på Bobo Åkerros

Bobo Åkerros

Kulturproducent Livskraft

Telefon: 0730-876 651 Skicka e-post till: Bobo Åkerros

Utbud våren 2024

Här finns kulturutbudet våren 2024 för äldreboenden.

Läs mer

Boka kulturaktivitet

Gör dina tre val

Läs mer

Utvärdering

Läs mer