Kontrollbord för tekniker i en teatersalong Kontrollbord för tekniker i en teatersalong Kontrollbord för tekniker i en teatersalong

Om oss

Jobba hos oss

Är du dansare, musiker eller skådespelare som brinner för mötet med publik i alla åldrar? Är du ekonom, marknadsförare, pedagog eller producent med ett starkt kulturintresse? Eller är du tekniker, snickare eller kostymmästare och gillar att vara en del i ett lag? Då skulle du trivas hos oss på Scenkonst Västernorrland.

Vi är en omväxlande arbetsplats för många yrkeskategorier och strävar efter att rekrytera människor med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tror att olikheter skapar kreativa miljöer, fler infallsvinklar och perspektiv i arbetet.

Kort om oss

Scenkonst Västernorrland är en regional kulturinstitution som arbetar med professionell scenkonst och film. Vi är cirka 90 heltidsanställda baserade på två orter. I Härnösand finns danskompaniet Norrdans. På Tonhallen i Sundsvall sitter Musik Västernorrland och Nordiska Kammarorkestern. På vårt huvudkontor på Norra Järnvägsgatan huserar Film Västernorrland och Teater Västernorrland. Där finns även bolagets marknadsavdelning och administration.

Vi är också en av Norrlands största arbetsgivare för frilansande kulturarbetare och varje år anlitar vi ungefär 150 personer på längre och kortare kontrakt.

Nära havet vill jag bo… och gärna nära stan också

Både i Sundsvall och i Härnösand bor du nära havet och skogen med tillgång till ett fantastiskt friluftsliv. På fritiden har du både sandstränder, slalombackar och förstklassiga längdskidspår ett stenkast bort. För dig som gillar kulturupplevelser, nöjen och god mat finns det gott om alternativ. Sundsvall är känt för sitt stora och varierade restaurangutbud.

Gillar du idrott kan du gå och titta på GIF Sundsvall och hockeyfansen väljer mellan länsrivalerna Timrå IK och Modo Hockey. 

Kostymör arbetar med teaterkostym i skräddarlokale
Ljustekniker gör strålkastare redo för föreställning
Maskör sminkar skådespelare inför föreställning

Vi vill beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass.
​​​​​​​För att ge näring till människors själar. För en bättre värld.

Vår värdegrund genomsyrar hela vår verksamhet och berättar om hur vi ska behandla varandra. Vi arbetar med mod, öppenhet, ansvar och respekt för att möta vår publik, våra deltagare, varandra och oss själva.

Mod – Jag som arbetar på Scenkonst Västernorrland är modig. Jag vågar förändras i en verksamhet som ständigt utvecklas och utmanar. Det är självklart för mig att alltid stå upp för alla människors lika värde, i alla delar av vår verksamhet.

Öppenhet – Jag delar med mig av mina idéer och erfarenheter. Jag vill lära mig, testa nya saker och tänja på gränser. Jag välkomnar andras idéer, både från mina kollegor och de som besöker oss. Jag är en del av en större helhet och är öppen för att bidra i hela organisationen.

Ansvar – Jag förbereder mig, håller deadlines och är tydlig när jag kommunicerar. Jag talar om när något är bra och hittar lösningar när något behöver förändras. Tillsammans hjälps vi åt att genomföra det vi kommit överens om. Jag värnar om och agerar för att vår publik och våra deltagare ska få ett bra bemötande.

Respekt – Jag är stolt över vårt uppdrag och rädd om våra resurser, såväl ekonomiska, miljömässiga som personella. Jag respekterar alla våra konstarters olikheter, deras olika förutsättningar och behov. Jag är lyhörd, visar respekt och omtanke om mina medmänniskor.

Vi tycker att det är viktigt att våra medarbetare mår bra och trivs på jobbet. Vi erbjuder friskvårdstimme och ett friskvårdsbidrag och uppmuntrar aktivt våra medarbetare att nyttja det.

Vi är måna om att vår personal har kunskap om hela vårt utbud. Därför erbjuder vi personalbiljetter till våra offentliga föreställningar och konserter.                       

Scenkonst Västernorrland begär alltid utdrag ur belastningsregistret för alla som erbjuds en anställning, praktik eller uppdrag på Scenkonst Västernorrland som innebär direkt eller regelbunden kontakt med barn. 

Läs mer om vår policy.