Scenkonst Västernorrland

Scenkonst Västernorrland söker projektledare/producent

Tjänsten är ett vikariat under perioden 2022-08-22 till 2023-06-30

Nordiska kammarorkestern och Musik Västernorrland är en del av Scenkonst Västernorrland AB som ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring åt människors själar. För en bättre värld. Mångfald är viktigt och handlar för oss om representationen av alla människor - alla bakgrunder och perspektiv.

Musikverksamheten bedrivs dels med egna ensembler, Nordiska Kammarorkestern, Nordiska Kammarensemblen och Nordiska Blåsarkvintetten, och dels under varumärket Musik Västernorrland, där vi arbetar för och med det fria musiklivet i regionen. Hela musikverksamheten producerar ca 700 konserter och workshops per år, driver Länsungdomsstorbandet LUST, Länsungdomskören SLUSK samt folk- och världsmusikensemblen Mittfolk.

Arbetsbeskrivning

Projektledaren/producenten ansvarar för planering, ledning, samordning, genomförande och uppföljning av tilldelade produktioner och projekt, framför allt med målgruppen Barn och unga. I arbetsuppgifterna ingår avtalsskrivning, förhandlingar, statistik, annan administration och ekonomi. Arbetet innebär många externa kontakter med artister, producenter, arrangörer och publik i olika åldrar, liksom med institutionens egna ensembler. Projektledaren/producenten arbetar nära musikchefen som har yttersta konstnärliga ansvar för musikverksamheten.

Vem är du?

Du har erfarenhet av att arbeta med projektledning och musikproduktion. Relevant utbildning är meriterande, liksom kunskaper inom upphovs- och avtalsrätt samt erfarenhet av orkester. Du har stort intresse för och bred kunskap om musik i olika genrer. Du är van att arbeta med tydliga ekonomiska ramar. Du har förmåga att bygga goda relationer med människor i olika funktioner. Likaså kan du arbeta självständigt. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Du är en bra ambassadör för bolagets verksamhet, både internt och externt.

Tjänstgöringsgrad Heltid 100%
Tillträde 22 augusti 2022 eller efter överenskommelse. Vikariatet löper fram till 30 juni 2023.
Placeringsort är Sundsvall.

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Elisabet Ljungar, musikchef och konstnärlig ledare, tel 070-189 09 37 elisabet.ljungar@nordiskakammarorkestern.se

Sölvi Stenmark, DIK tel 060-6585486 eller solvi.stenmarck@nordiskakammarorkestern.se

Ansökan i form av meritförteckning och ett personligt brev skickar du till jobb@scenkonstvasternorrland.se

Din ansökan vill vi ha senast 2022-05-29. Då vi arbetar med löpande urval ber vi dig skicka in din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via e-post. Märk ansökan med referensnummer: 7009