fredag 31 maj 2024

Veronica Maggio och Andreas Öhman gör långfilm ihop – i samproduktion med Film Västernorrland

Nu gör Veronica Maggio långfilmsdebut med ”7 Steg” – ett drama om kärlekens sju steg. Filmens manus har hon skrivit tillsammans med Kramforsregissören Andreas Öhman. Inspelningarna har rivstartat i Paris, fortsätter i Stockholm och därefter i Västernorrland under sommaren 2024. Filmen är en samproduktion med Västernorrlands filmfond.

Filmens huvudroller, Elle och Josef, spelas av Veronica Maggio och nyligen Guldbagge-belönade Joel Spira. Varje kärleksrelation går igenom olika faser – närmare bestämt 7 Steg. De 7 Stegen dikterar villkoren för hela Elles existens. Efter ett år av förälskelse, resor och romantiska äventyr där Elle och Josef spenderat nästan varje vaken minut tillsammans, försvinner Elle spårlöst. Josef tar upp sökandet efter henne och försöker via det förflutna hitta svaret på vad som kan ha hänt.

– Det känns fortfarande overkligt att filmen spelas in nu! Så många nedslag från den här långa processen kommer tillbaka till mig hela tiden. Första gången vi började prata om att göra film ihop på fyllan i LA och skrev ner idéer på en servett, all kärlekssorg vi sett varandra gå igenom och omsätta i manusform, vår overkliga rek-resa i Paris där vi skrev, åt, elsparkcyklade och rökte oss igenom en helg. Alla gånger vi gett upp på filmen, alla gånger vi fått nej och varit tvungna att lita på varandra och vår idé om en kärleksfilm som känns episk, spännande och rolig, kommenterar Veronica Maggio.

Andreas Öhman, regissör från Djuped i Kramfors, har skrivit och regisserat en rad uppmärksammade långfilmer (I rymden finns inga känslor, Bitchkram, En dag kommer allt det här bli ditt). Han och Veronica Maggio har jobbat ihop i många år, men detta är första gången som de skriver manus ihop.

Tillsammans skapar jag och Veronica en filmisk värld att falla handlöst för. Precis som äkta kärlek, ska den kännas, både när det svider och skriks i eufori. Kärlekshistorien mellan Elle och Josef är lika gastkramande som storslagen, en visuell knockout i sju steg där detaljerna avgör utgången, säger Andreas Öhman.

”7 Steg” är Västernorrlands filmfonds hittills största samproduktion. Inspelningsstart i Västernorrland är planerad till mitten av juni och produktionen engagerar ett flertal filmarbetare från länet.

– Vi är otroligt stolta över att få samproducera Veronica Maggios och Andreas Öhmans film. Det är en fantastisk möjlighet att vara en del av ett projekt som förenar deras exceptionella talanger inom musik och film. Den här stora produktionen med inspelning i Västernorrland innebär en enorm möjlighet för vår region, säger Anders Justin, filmkonsulent på Film Västernorrland.