Scenkonst Västernorrland

Norrdans söker en scenmästare

Norrdans är hela Norrlands samtida danskompani!

Norrdans är en del av Scenkonst Västernorrland AB som ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring åt människors själar. För en bättre värld.

Norrdans producerar samtida dans och koreografi för vuxna, barn och ungdom. Vi utgår från Härnösand och turnerar flitigt i de fyra nordligaste länen. Vi turnerar även nationellt och internationellt.

Mångfald är viktigt och handlar för oss om representationen av alla människor, alla bakgrunder och alla möjliga perspektiv.

Nu söker vi en scenmästare till Norrdans.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig med erfarenhet av scentekniskt arbete. Som tekniker kommer du att ansvara för en kombination av teknik som behövs under repetition och föreställningar. Teknikområdena är i första hand Scen, ljud och ljus.

Tjänsten innebär ett nära samarbete med dina kollegor och övriga personalgrupper, så att du ser dig själv som en god lagspelare och trivs med att arbeta i grupp är viktigt. Dom dagliga arbetsuppgifterna är av varierande karaktär och ofta även fysiskt krävande. Arbetstiderna varierar och är schemalagda, både vardagar och helg.

Har du erfarenhet av att turnera är det meriterande. Under turnéperioden så reser vi runt till varierande typer av lokaler, från klassrum till stora scener. Du leder det scentekniska arbetet under bygge, föreställning och riv. Eftersom vi är en liten arbetsgrupp så finns det inga vattentäta skott mellan avdelningarna, så arbetsuppgifterna kommer även dom överlappa såväl i produktion som under turné.

Vem är du?

Som person är du initiativtagande, flexibel och stresstålig.

Vi ser gärna att du har relevant utbildning inom yrkesområdet eller motsvarande erfarenhet.
Du förväntas ha erfarenhet inom scenteknik.
Erfarenheter inom ljud, ljus och bild är meriterande.

Arbetsspråket med ensemblen är engelska så därför är det viktigt att du kan uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

B-körkort är ett krav
Tjänstgöringsgrad 100 %
Tjänsten är en tidsbegränsad anställning under perioden 29 augusti till – 25 november 2022 med möjlighet till förlängning.
Tillträde 29 augusti eller enligt överenskommelse.
Placeringsort är Härnösand.