Scenkonst Västernorrland

Norrdans söker en belysningsmästare

Tjänsten är tillsatt

Norrdans producerar och presenterar samtida dans och koreografi för medborgarna i norra Sverige. Ensemblen består av nio dansare från hela världen, samt ett team av tekniker och administrativ personal. På Norrdans jobbar ca 25 personer från 11 olika länder.

Vi dansar överallt; på scener i Haparanda och Rom, i skolor i Härnösand och Umeå, på gator och torg i resten av världen.

Nu söker vi efter en belysningsmästare att bli en del av vårt fantastiska tekniska team!

Arbetsbeskrivning

Belysningsmästaren har ett övergripande ansvar för ljusarbetet på produktion och turné. Personen ingår i det tekniska teamet på Norrdans som förutom belysningsmästartjänsten består av fyra personer. I arbetsuppgifterna ingår, bland annat, programmering av ljusbord, assistans till gästande ljusdesigners och konstnärliga team, dokumentation och underhåll av vår ljusutrustning. Vi använder oss av ljusbord från MA-Lighting Grand-MA2/3 och har modern teknisk utrustning.

I tjänsten ingår även andra allmänna scentekniska arbetsuppgifter.

Vem är du?

Du är en självständig initiativtagare som är lyhörd och serviceinriktad, kreativ och effektiv. Du har en utbildning inom belysningsteknik eller motsvarande arbetslivserfarenhet som belysningsmästare eller ljustekniker. Det är meriterande om du har tidigare erfarenheter från turnerande verksamheter inom dans eller annan scenkonst. Kunskaper i Vectorworks är meriterande. Kunskaper inom videoteknik är ett plus. Tjänsten kräver goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Vi eftersträvar mångfald och en jämn könsfördelning därför uppmanar vi alla kvalificerade, oavsett kön, etnicitet, sexualitet, religion eller funktionsuppsättning att söka.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning med provanställning de första 6 månaderna.
Tjänstgöringsgrad 100 % 
Tillträde 1 augusti eller enligt överenskommelse.

Kontakt

Frågor om tjänsten besvaras av:
Martin Forsberg, Danschef, 073-270 26 59 martin.forsberg@norrdans.se
Jens Höglin, teknisk samordnare, 073–0272944 jens.hoglin@norrdans.se

Facklig kontaktperson:
Leila Verlinden, Scen&Film, 072–5619533 leila.verlinden@norrdans.se

Din ansökan vill vi ha senast den 23.05.2023. 

Observera att vi endast tar emot ansökningar via
epost. Ansökan skickar du till jobb@scenkonstvasternorrland.se

Märk ansökan med referensnummer: 2010

Norrdans är en del av Scenkonst Västernorrland AB, som ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Scenkonst Västernorrland rymmer konstarterna dans, film, musik och teater. Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring åt människors själar. För en bättre värld.