Brassinstrument som spelar jazz Brassinstrument som spelar jazz Brassinstrument som spelar jazz

Scenkonst Västernorrland

Musik Västernorrland söker en producent med inriktning jazz och kammarmusik

I ett fritt och demokratiskt samhälle behövs musik och kultur. Att jobba på Musik Västernorrland innebär därför att du, oavsett roll, är en värdefull del av ett viktigt uppdrag. Med musiken i fokus ger vi röst åt fler röster, delar starka berättelser och förmedlar verkligheten ur flera perspektiv.

Scenkonst Västernorrlands musikverksamhet bedrivs dels med de egna ensemblerna Nordiska Kammarorkestern, Nordiska Kammarensemblen och Nordiska Blåsarkvintetten, dels under varumärket Musik Västernorrland, där vi arbetar för och med det fria musiklivet i Västernorrland. Tillsammans producerar vi ca 700 konserter och workshops per år, driver Länsungdomsstorbandet LUST, Länsungdomskören SLUSK samt folk- och världsmusikensemblen Mittfolk.

Nu söker vi en mångfacetterad producent med inriktning jazz och kammarmusik.

Arbetsbeskrivning

I rollen som producent ansvarar du för planering, ledning, samordning, genomförande och uppföljning av produktioner och projekt med inriktning på i huvudsak jazz och till viss del kammarmusik. I arbetsuppgifterna ingår avtalsskrivning, förhandlingar, statistik, administration och budgetansvar. Arbetet innebär många externa kontakter med artister, producenter, arrangörer, kultursamordnare och publik i olika åldrar, liksom med Musik Västernorrlands egna musiker i Nordiska Kammarorkesterns ensembler; Nordiska Kammarensemblen och Nordiska Blåsarkvintetten. Du har även övergripande administrativt ansvar för en av våra unga ensembler; Länsungdomsstorbandet LUST.

Som producent är du självgående och samarbetar med dina kollegor på Musik Västernorrland där musikchefen har det yttersta konstnärliga ansvar för musikverksamheten.

Vem är du?

Som en av oss är du med och främjar högsta möjliga konstnärliga kvalitet, med lust inför nya samarbeten och kärlek till jazz och klassisk musik.

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom scenkonstområdet alternativt annan eftergymnasial utbildning i kombination med erfarenhet som bedöms likvärdig. Du har gedigen erfarenhet av projektledning och/eller producentskap. Du har ett stort nätverk och bred kunskap om jazzgenren. Du har även vana av att ha arbetat med målgruppen barn och unga inom musikområdet utifrån barnets perspektiv. Att ha arbetat med kammarmusik för och med klassiska ensembler är meriterande.

Du är van att arbeta med tydliga ekonomiska ramar och uppföljning av verksamhet, såväl kvalitativt som kvantitativt. Som person är du strategisk och lösningsorienterad med god planerings- och prioriteringsförmåga. Du är van vid att jobba mot deadlines med ett tydligt uppdrag i fokus. Du är en teamspelare som även kan arbeta självständigt och har förmåga att bygga goda relationer med människor i olika funktioner. Du har välutvecklad förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska i såväl arbetsgruppen som inför fullsatt salong. För dig som inte är bosatt i Västernorrland ser vi gärna att du är villig att bosätta dig i vårt vackra län. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Om oss

Musik Västernorrland är en del av Scenkonst Västernorrland AB som ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring till människors själar. För en bättre värld. Mångfald är viktigt och handlar för oss om representationen av alla människor - alla bakgrunder och perspektiv.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning med provanställning de första 6 månaderna.
Tjänstgöringsgrad 100 %
Placeringsort Sundsvall B-körkort är ett krav.
Arbete på kvällar och helger förekommer.
Tillträde januari 2025 eller enligt överenskommelse.

Frågor och ansökan

Frågor om tjänsten besvaras av:
Marita Henningsdotter Lovnér, musikchef och konstnärlig ledare, telefon 060-658 5445, marita.henningsdotter-lovner@musikvasternorrland.se

Sara Högsten, producent och facklig representant DIK, telefon 073-275 6228, sara.hogsten@musikvasternorrland.se

Under perioden 24 juni till 4 augusti har vi semester. Är vi svåra att nå via telefon annan tid rekommenderar vi att du kontaktar oss via e-post.

Din ansökan vill vi ha senast den 11 augusti 2024.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via e-post. Ansökan i form av meritförteckning och ett personligt brev skickar du till jobb@scenkonstvasternorrland.se

Märk ansökan med referensnummer: 7014

Den som erbjuds en anställning skall lämna ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister enligt SFS 2013:852. Blankett för beställning av utdrag ur belastningsregistret hittar du på www.polisen.se.