Scenkonst Västernorrland

Marknadsförare Musik Västernorrland och Nordiska Kammarorkestern

Scenkonst Västernorrland AB ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vi arbetar offensivt med produktioner och verksamhet för barn och unga. Vårt uppdrag är också att skapa ett brett utbud av scenkonst i hela Västernorrland, där kvalitet och mångfald skall stå i centrum för verksamheten. Inom Scenkonst Västernorrland finns Nordiska Kammarorkestern, Musik Västernorrland, Norrdans, Film Västernorrland och Teater Västernorrland.

Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring till människors själar. För en bättre värld.

Mångfald är viktigt och handlar för oss om representationen av alla människor – alla bakgrunder och perspektiv.

Nu söker vi en marknadsförare vars huvudsakliga arbetsuppgifter är att ansvara för marknadsföring av Musik Västernorrland och Nordiska Kammarorkestern.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att vara en av nio medarbetare på Scenkonst Västernorrlands marknadsavdelning vars uppdrag är att driva utvecklingen av all extern kommunikation och marknadsföring för hela bolaget.

Som marknadsförare arbetar du med planering och uppföljning av Musik Västernorrlands och Nordiska Kammarorkesterns marknadsföringsinsatser kring produktioner och projekt. Det innefattar ett aktivt arbete med bland annat PR och profilering och i rollen som marknadsförare arbetar du såväl strategiskt som operativt.

Du är ansvarig för Musik Västernorrlands och Nordiska Kammarorkesterns kanaler med webb, facebook och instagram där du planerar, producerar och publicerar innehåll till samtliga kanaler. I vår kommunikation av musikens verksamhet läggs stor vikt vid rörlig bild varför kunskaper om att filma och klippa för sociala medier är meriterande.

Vem är du?

Som person är du kommunikativ, tydlig och engagerad. Du är en självklar lagspelare samtidigt som du är van vid att arbeta självständigt. Du är målinriktad, strukturerad och van vid att arbeta mot deadlines. Du är skicklig på att formulera budskap, texter och skapa innehåll med hög kvalitet. Du är nyfiken och idérik och kan konsten att berätta en historia i så väl text som rörlig bild.

Eftersom marknadsavdelningen är en stödfunktion är det viktigt att du är lyhörd, lösningsinriktad och flexibel samtidigt som du har förmåga att vägleda och prioritera när det behövs. I ditt arbete kommer du att ha kontakt med många människor och behöver ha förmåga att kunna bygga goda relationer och delta i olika nätverk.

Du bör ha ett par års dokumenterad arbetslivserfarenhet av marknadsföring och kommunikation eller motsvarande. Du har mycket god datorvana och mycket goda kunskaper inom sociala medier. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt.

Du har en akademisk utbildning inom marknadsföring, kommunikation eller motsvarande erfarenhet.
Kunskap/kännedom om västerländsk konstmusik och andra musikgenrer och/eller scenkonst är meriterande.

Tjänstgöringsgrad 100 %
Tjänsten är ett vikariat till och med juni 2023.
Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Placeringsort är Sundsvall. Körkort är ett krav.

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Birgitta Ulming, Kommunikations- och marknadschef, 060-658 54 22, 076-1467165 eller birgitta.ulming@scenkonstvasternorrland.se

Staffan Nilson, marknadsförare, 070-343 34 33 eller staffan.nilson@nordiskakammarorkestern.se

Ansökan i form av meritförteckning och ett personligt brev skickar du till jobb@scenkonstvasternorrland.se

Din ansökan vill vi ha senast 2021-10-03. Då vi arbetar med löpande urval ber vi dig skicka in din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via e-post. Märk ansökan med referensnummer: 4010