Scenkonst Västernorrland

Norrdans söker en ljudtekniker

Norrdans producerar och presenterar samtida dans och koreografi för medborgarna i norra Sverige. Ensemblen består av nio dansare från hela världen, samt ett team av tekniker och administrativ personal. På Norrdans jobbar ca 25 personer från 11 olika länder.

Vi dansar överallt; på scener i Haparanda och Rom, i skolor i Härnösand och Umeå, på gator och torg i resten av världen.

Nu söker vi efter en ljudtekniker att bli en del av vårt fantastiska tekniska team! 

Arbetsbeskrivning

Ljudteknikern har ett övergripande ansvar för ljud på Norrdans i samband med såväl produktion som turné. Personen ingår i det tekniska produktionsteamet på Norrdans som förutom ljudtekniker består av scenmästare/teknisk samordnare, ljustekniker och en teknisk assistent. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att sköta ljudet på turné, assistans till gästande ljuddesigners/kompositörer, dokumentation, underhåll av ljudteknisk utrustning. I tjänsten ingår även andra allmänna tekniska arbetsuppgifter, då vi är ett litet team på turné.

Vem är du?

Du är en självständig initiativtagare som är kreativ, effektiv, lyhörd och serviceinriktad. Du gillar att arbeta i team och kan både gilla och laga efter läge. Du har en utbildning inom ljudteknik eller motsvarande arbetslivserfarenhet som ljudtekniker. Vi förutsätter att du har tidigare erfarenheter från turnerande verksamheter inom dans, teater eller annan scenkonst.

Vi vill att du har goda kunskaper i Qlab 5, audio över ethernet-protokoll (Dante), grundläggande kunskaper i nätverksteknik och arbetsvana med digitala mixerbord. Vi använder ljudutrustning från Allen & Heath och Meyer Sound. Du bör också ha minst B-körkort. Har du goda kunskaper inom riggning och scenarbete så är det meriterande.

Du ska kunna uttrycka dig på svenska och engelska då arbetsspråket varierar på arbetsplatsen.

Om oss

Norrdans är en del av Scenkonst Västernorrland AB som ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring till människors själar. För en bättre värld.

Mångfald är viktigt och handlar för oss om representationen av alla människor - alla bakgrunder och perspektiv.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning med provanställning de första 6 månaderna.
Tjänstgöringsgrad 100 % 
Tillträde 1 december eller enligt överenskommelse.

Frågor om tjänsten besvaras av:
Martin Forsberg, Danschef, 073-270 26 59, martin.forsberg@norrdans.se
Jens Höglin, teknisk samordnare, 073–0272944, jens.hoglin@norrdans.se

Facklig kontaktperson:
Leila Verlinden, Scen&Film, 072–5619533, leila.verlinden@norrdans.se

Din ansökan vill vi ha senast den 24.09.2023. 

Observera att vi endast tar emot ansökningar via
epost. Ansökan skickar du till jobb@scenkonstvasternorrland.se

Märk ansökan med referensnummer: 2012