Scenkonst Västernorrland

Kostymmästare till Teater Västernorrland och Norrdans kostymateljé

Teater Västernorrland och Norrdans är en del av Scenkonst Västernorrland AB som ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vår vision är att beröra, inspirera och berika människors själar. För en bättre värld. Vi eftersträvar mångfald och en jämn könsfördelning, därför uppmanar vi alla kvalificerade sökande oavsett kön, etnicitet, sexualitet, religion och funktionsuppsättning att söka.

Norrdans är ett repertoarkompani lokaliserat i Härnösand, som turnerar nationellt och internationellt med samtida dans och koreografi.

Teater Västernorrland producerar föreställningar för vuxna, barn och ungdom och turnerar i hela Västernorrland men också i angränsande län.

Arbetsbeskrivning
I tjänsten som kostymmästare ingår att konstruktivt lösa uppkomna tillverkningstekniska frågor samt att tolka, skapa och genomföra kostymdesignerns visioner inom fastställda ramar samt hantera såväl mönsterkonstruktion och tillskärning som sömnad av dam-herrkostymer för dans och teater.  Därför söker vi dig med relevant utbildning inom herr och damskrädderi samt tillskärarutbildning och god erfarenhet av tillskärning i trikåmaterial liksom erfarenhet av trikåsömnad.  Erfarenhet inom kostymtillverkning för samtida dans är mycket meriterande liksom erfarenhet av kostymtillverkning för teater.

Kostymateljén är organisatoriskt placerad under teatern och du kommer få tillverka kostymer till såväl Norrdans som Teater Västernorrlands produktioner. Tjänstgöringsort är Sundsvall men eftersom Norrdans är lokaliserad i Härnösand kommer detta medföra resor vid provningar, genomdrag, foto etc. så det är nödvändigt att du innehar B-körkort.

Vem är du?
Du är en kreativ och skicklig hantverkare med god materialkännedom. En nödvändig egenskap hos dig är att du kan arbeta självständigt samtidigt som du har god samarbetsförmåga och ett effektivt och flexibelt arbetssätt. Som person är du ansvarstagande, strukturerad och ser till att uppdraget slutförs på utsatt tid med hög kvalitet. I vissa produktioner kommer du att ha ett mer uttalat produktionsansvar och behöver därför kunna ansvara för prioriteringar och kommunicera väl.

Norrdans arbetar i stor utsträckning med internationella dansare och kostymdesigners vilket innebär att du kommer behöva kommunicera på både svenska och engelska. Därför behöver du behärska de båda språken i både tal och skrift.

Övrigt
Du ska ha relevant utbildning eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren finner likvärdig. 

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och dina tekniska kvalifikationer.

Form av tjänst: Projektanställning om 12 månader med möjlighet till förlängning.

Tjänstgöringsgrad: 75%

Tillträde: 1 April 2022 eller enligt överenskommelse

Placeringsort: Sundsvall

B-körkort: Ett krav

 

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten kontakta någon av oss:

Kristoffer Berglund, Teaterchef, telefon: 060-658 54 58 kristoffer.berglund@teatervasternorrland.se

Jessica H. Oscarsson, Teknisk Samordnare, telefon: 073- 280 71 48 jessica.oscarsson@teatervasternorrland.se

Martin Forsberg, Danschef, telefon: 073-270 26 59 martin.forsberg@norrdans.se

Victor Wigardt, Facklig ordförande, telefon: 073-076 77 80 victor.wigardt@teatervasternorrland.se

 

Ansökan i form av din meritförteckning och personligt brev skickar du till: jobb@scenkonstvasternorrland.se

Din ansökan skall vara oss tillhanda senast: 15/2-2022

Observera att vi endast tar emot ansökningar via e-post och märk ansökan med referensnummer: 5013