Scenkonst Västernorrland

Norrdans söker Dansutvecklare

Norrdans är en del av Scenkonst Västernorrland AB som ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring åt människors själar. För en bättre värld.

Mångfald är viktigt och handlar för oss om representationen av alla människor - alla bakgrunder och perspektiv.

Norrdans producerar samtida dans och koreografi för vuxna, barn och ungdom. Vi är en dynamisk arbetsplats med många specialister inom danskonst, administration och teknik. På arbetsplatsen ryms 12 olika nationaliteter.

Utöver den producerande uppdraget så arbetar Norrdans engagerat med att möta medborgare, unga som gamla, i pedagogisk verksamhet och Community projekt.

Vi utgår från Härnösand och turnerar flitigt i de fyra nordligaste länen. Vi turnerar även nationellt och internationellt.

Nu söker vi en dansutvecklare till Norrdans som kan ingå och bygga en tydligare pedagogisk och utåtriktad profil, integrerad i vår verksamhet.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten som dansutvecklare innebär ett övergripande ansvar för det främjande och pedagogiska arbetet.

Tillsammans med danschef och producent ansvarar du för den långsiktiga planeringen och resursfördelningen utifrån Norrdans främjande och pedagogiska verksamhet. Du projektleder och planera vår pedagogiska och Community-baserade verksamhet.

Vem är du?

Som dansutvecklare är det viktigt att du har förmåga att bygga nätverk och skapa goda relationer med samverkanspartners såsom skola, föreningsliv och kommun. Som person är du kommunikativ, strukturerad, engagerad och har en positiv grundsyn. För att klara det här arbetet behöver du dessutom vara en riktigt duktig administratör. 

Vi söker dig som har utbildning inom scenkonst och/eller pedagogik och/eller kulturadministration, eller annan förvärvad erfarenhet som kan bedömas likvärdig.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Du har dokumenterad erfarenhet av administrativt arbete och projektledning. Du har goda IT/datakunskaper. Arbetsspråket på Norrdans är engelska och svenska så därför är det viktigt att du kan uttrycka dig i tal och skrift på båda språken.

B-körkort är ett krav.
Tjänstgöringsgrad: 100%
Tjänsten är en ettårig projektanställning med möjlighet till förlängning.
Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Placeringsort är Härnösand.

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Martin Forsberg, Danschef och konstnärlig ledare, tel 073-270 26 59 eller martin.forsberg@norrdans.se

Leila Verlinden, Teaterförbundet, leila.verlinden@norrdans.se

Ansökan i form av din meritförteckning och ett personligt brev skickar du till
jobb@scenkonstvasternorrland.se

Din ansökan vill vi ha senast 10 juni.
Observera att vi endast tar emot ansökningar via e-post och märk ansökan med referensnummer: 2008