Scenkonst Västernorrland

Hej Ljustekniker! Hej Belysningsmästare!

Norrdans arbetar offensivt med produktioner och verksamhet för barn, unga och vuxna. Vårt uppdrag är att skapa konst i världsklass för hela Norrland. Nu söker vi en belysningsmästare.

Är du taggad på att hänga med på turné och bli en del av vårt crew?

Kort om tjänsten

Som belysningsmästare har du ett övergripande ansvar för ljusarbetet på Norrdans i samband med såväl produktion som turné. Du ingår i det tekniska produktionsteamet på Norrdans som förutom belysningsmästare består av scenmästare/teknisk samordnare, ljudtekniker och en teknisk assistent. I arbetsuppgifterna ingår bland annat programmering av ljusbord, assistans till gästande ljusdesigners, dokumentation, underhåll av ljusteknisk utrustning. Vi använder oss av MA-Lighting Grand-MA2 system och Vectorworks. I tjänsten ingår även andra allmänna tekniska arbetsuppgifter.

Det är en tillsvidareanställning med tjänstgöringsgrad på100 %. Tillträde 1 januari 2023 eller enligt överenskommelse.

Vad säger kollegorna?

Vi tog pulsen på dina framtida kollegor för att se hur det är att jobba på Norrdans.

”Vi är ett litet familjärt team vilket innebär att det inte är vattentäta skott mellan ”avdelningarna” så här sparkar vi alla dansmatta och kopplar lampor. Ett mycket roligare sätt att jobba på tycker jag, särskilt under turné!”

”Det finns professionalitet och en vilja att skapa något speciellt varje föreställning. Det känns som om alla försöker inkludera varandra.”

Vem är du?

Du är en självständig initiativtagare som är kreativ, effektiv, lyhörd och serviceinriktad. Du gillar att arbeta i grupp och kan både gilla och laga efter läge. Du har en utbildning inom belysning eller motsvarande arbetslivserfarenhet som belysningsmästare eller ljustekniker. Vi förutsätter att du har tidigare erfarenheter från turnerande verksamheter inom dans eller annan scenkonst. Kunskaper inom videoteknik är ett plus.

Mångfald är en viktig och värdefull del av Norrdans. Vi välkomnar alla sökanden oavsett könstillhörighet, etnicitet, sexualitet, religion eller funktionsuppsättning.

Om Norrdans

Norrdans uppdrag är att producera och presentera samtida dans och koreografi för medborgarna i norra Sverige, nationellt och internationellt. På vår arbetsplats i Härnösand jobbar ca 25 personer från 12 olika nationaliteter. 16-20 veckor per år lämnar vi Härnösand för att turnera danskonst skapade av några av dansekologins mest innovativa koreografer och upphovspersoner. Vi har en fantastisk ljuspark och en uppdaterad och modern teknisk utrustning som möjliggör tekniskt avancerade turnéproduktioner.

Norrdans är en del av Scenkonst Västernorrland AB som ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring åt människors själar. För en bättre värld.

Intresserad? Tveka inte på att höra av dig!

Martin Forsberg, Danschef, 073 270 26 59 martin.forsberg@norrdans.se

Tuva Danhard, teknisk samordnare, 073 030 99 28 tuva.danhard@norrdans.se

Facklig kontaktperson:
Leila Verlinden, Teaterförbundet, leila.verlinden@norrdans.se

Din ansökan vill vi ha senast 30 september 2022.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via
epost. Ansökan skickar du till jobb@scenkonstvasternorrland.se 

Märk ansökan med referensnummer: 2010