Tusen och en natt (Framflyttad)

Klassiskt

27-29 januari

Den här konserten har blivit framflyttad till nästa säsong.

Konserten Elvira Madigan ersätter i Sundsvall den 27 januari.

Genom hela Nikolaj Rimskij-Korsakovs symfoniska svit Schéhérazade återkommer stämman av en violin. Kraftfull och makalöst vacker. Stämman tillhör Schéhérazade, huvudkaraktären i sagosamlingen Tusen och en natt‚ vilken var utgångspunkten för Rimskij-Korsakov när han skrev sin svit. Rösten har en central betydelse i sagans ramberättelse. Med sin outtröttliga röst berättar Schéhérazade tusen sagor och räddar därmed sitt liv. Många tonsättare har inspirerats av sagor, så även Engelbert Humperdinck, som skapade en fantasifull opera om Hans och Greta. Dirigent Roberto Gonzáles-Monja leder Nordiska Kammarorkestern i ett samarbete med Dalasinfoniettan.

 

Från och med den 1 december 2021 ska all publik över 18 år visa upp giltigt vaccinationsbevis och legitimation vid evenemang inomhus som samlar fler än 100 besökare. Vaccinationsbeviset införs av myndigheterna för att minska smittspridningen av covid-19.

Om du inte vill eller kan använda din biljett gäller följande:

För konserter i Sundsvall:
Du får pengarna tillbaka på biljetter som är köpta före den 18 november 2021, återköp ska ske 10 dagar innan föreställningen äger rum. Återköp är också möjligt om du på grund av symptom/sjukdom inte har möjlighet att gå. Har du köpt biljetter i biljettkassan görs återköpet i biljettkassan. Har du köpt biljetter via entresundsvall.se så maila till aterkop@entresundsvall.se. Endast biljettavgiften återbetalas. Serviceavgift och andra eventuella administrativa avgifter återbetalas inte.

För konserter på andra orter:
Kontakta arrangören på orten. Är du osäker på hur du ska göra är du välkommen att kontakta oss.