Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans Logoffs_bs_cmykTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Västernorrland medverkar vid filmpolitiskt toppmöte

Fredag den 24 januari äger ett nationellt filmpolitiskt toppmöte rum i Göteborg i samband med Göteborg Film Festival. Där uppmärksammas Västernorrlands arbete med att etablera en filmfond i länet.

– Vi har under flera års tid arbetat hårt med frågan om en filmfond i länet. Att Västernorrland nu syns på denna arena är ett kvitto på det intresse som finns från regionen att undersöka frågan. Det är också värdefullt att vårt arbete uppmärksammas på nationell nivå, säger Marie Nilsson, filmchef Film Västernorrland

Hans Backlund, ordförande för Regionala nämnden för hållbar utveckling i Region Västernorrland,  kommer att representera Västernorrland. Han kommer att ställa frågor till företrädare från de stora filmproduktionsregionerna Västra Götaland, Skåne och Norrbotten, om vad de regionala fonderna betytt för de respektive länen.

Det filmpolitiska toppmötet arrangeras, för tredje året, av Göteborg Film Festival och Västra Götalandsregionen. Avsikten är att samla politiker, tjänstemän, regionala produktions- och resurscentra samt filmbranschen för att diskutera den framtida svenska filmpolitiken. Kultur- och demokratiminister Amanda Lind kommer att medverka som invigningstalare.

– En filmfond skulle göra att det kontinuerligt produceras större produktioner såsom långfilmer och tv-serier här i länet. Det skulle leda till att skapa nya arbetstillfällen, skapa publicitet för länet och vara en viktig möjlighet för Västernorrland att stärka sin identitet, avslutar Marie Nilsson, Filmchef, Film Västernorrland.

Under Göteborg Film Festival visas dessa filmer från Västernorrland:
​dokumentären MATS/MARIA av Klara Kristoffersson och Tove Nowén, kortfilmen Q&A av Mats Adler, dramaserien DEN SISTA SOMMAREN av Andreas Öhman och Alice Ängeby samt kortfilmen OFF RADAR av Malin Levanon.

torsdag 23 januari 2020

comments powered by Disqus