Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans Logoffs_bs_cmykTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Teater Västernorrlands Lill-Zlatan och morbror raring inbjuden till Stockholm Pride

I samband med Stockholm Pride har Teater Västernorrlands föreställning Lill-Zlatan och morbror raring bjudits in av Stolt Scenkonst att spela på Kulturhuset Stadsteatern 1 augusti.

Lill-Zlatan och morbror raring är en musikalisk teaterföreställning om kärlek, tillit och svartsjuka, baserad på Pija Lindenbaums populära barnbok. Den 1 augusti spelar den på Kulturhuset Stadsteaterns scen Kilen dit den blivit inbjuden av Stolt Scenkonst, ett nätverk som verkar för att fira, främja och fördjupa scenkonst med HBTQ+perspektiv.

– Jag är naturligtvis jättestolt över inbjudan. Vi strävar hela tiden efter att producera relevanta pjäser och Lill-Zlatan är en liten pralin berättad ur barnets perspektiv som egentligen inte gör någon stor affär av kärleken mellan två män. Men som på grund av just det blir mer inkluderande och normkritisk, säger teaterchef Lena Engqvist Forslund.

Om föreställningen
Lill-Zlatan (eller Ella som hon egentligen heter) älskar sin favoritmorbror Tommy, de hittar alltid på roliga saker som att äta sushi eller titta på folk. Men en dag får Ella konkurrens om sin favoritmorbror, av Steve, och hon blir svartsjuk. Som tur är slutar det lyckligt för alla inblandade.

onsdag 27 juni 2018

comments powered by Disqus