Teater Västernorrland söker Teknisk samordnare

Teater Västernorrland är en del av Scenkonst Västernorrland AB som ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring åt människors själar. För en bättre värld.

Teater Västernorrland producerar föreställningar för vuxna, barn och ungdom. Vi har vår hemmascen i Teaterkvarteret i Sundsvall och turnerar i hela Västernorrland.

Nu söker vi en teknisk samordnare till Teater Västernorrland.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten som teknisk samordnare innebär ett övergripande ansvar för allt som rör det scentekniska arbetet inklusive ateljéer. Du kommer att ansvara för lokal- och teknikutvecklingsfrågor.

Tillsammans med teaterchef och producenter ansvarar du för den långsiktiga planeringen och resursfördelningen utifrån teaterns repertoar. Du arbetsleder och arbetstidsplanerar teknik- och ateljépersonal både på de egna scenerna samt under turnéer. Du ansvarar för kompetensutveckling för personalgruppen som består av åtta personer. Du ansvarar också för rekrytering och upphandling av extern teknisk kompetens.

Vem är du?

Som teknisk samordnare är det viktigt att du är lyhörd, lösningsinriktad och flexibel samtidigt som du har förmåga att vägleda och prioritera när det behövs. Du har förmåga att bygga goda relationer och delta i olika nätverk eftersom du i ditt arbete har kontakt med många människor. Som person är du kommunikativ, strukturerad och engagerad. Det är viktigt att du har mycket god samarbetsförmåga och är en positiv och social person.

Vi söker dig som har utbildning inom det scentekniska området, eller annan förvärvad erfarenhet som kan bedömas likvärdig. Du har dokumenterad arbetslivserfarenhet av scentekniskt arbete. Du har erfarenhet och kunskap om ny teknik inom ljud- och ljusområdet. Vi förutsätter att du har tidigare erfarenheter från turnerande verksamheter inom teater eller annan scenkonst.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Du har dokumenterad erfarenhet av arbetsledning och schemaläggning.
B-körkort är ett krav. C körkort är en merit.

Tjänstgöringsgrad: 100%
Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Placeringsort är Sundsvall.

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Lena Engqvist Forslund, teaterchef, tel 060-6585428, lena.engqvistforslund@teatervasternorrland.se
Torbjörn Martinsson, Teaterförbundet avd 13, tel 060-6585431, torbjorn.martinsson@teatervasternorrland.se
Ansökan i form av din meritförteckning och ett personligt brev skickar du till jobb@scenkonsvasternorrland.se
Din ansökan vill vi ha senast den 7 oktober 2019.
Observera att vi endast tar emot ansökningar via e-post och märk ansökan med referensnummer: 5009