Om oss

Vaccinationsbevis och ansvarsfulla besök

Enligt beslut från regeringen ska all publik från 18 år visa upp giltigt vaccinationsbevis vid evenemang inomhus som samlar fler än 50 besökare.

Vi följer gällande riktlinjer om en meters avstånd mellan sällskapen och max 8 personer/sällskap. Det kan innebära att du som redan har biljetter kan få ändrade platser. Då kommer vi att informera dig.

Vi är måna om både vår publik och vår personal och i enlighet med rekommendationerna uppmanar vi fortsatt våra besökare att stanna hemma vid symptom.

Bra att tänka på inför besöket:

  • Vaccinationsbevis gäller för alla från 18 år.
  • Kom i god tid innan föreställningen eller konserten. På Konsertteatern öppnar dörrarna 60 minuter innan föreställningen (för Julfrossa öppnas dörrarna 30 minuter innan maten serveras), i Tonhallen öppnas dörrarna 75 minuter innan konserten.
  • Ta med dig legitimation.
  • Eftersom de tre salongerna i Konsertteatern delar foajé och kapprum gäller vaccinationsbevis även i de mindre salongerna som rymmer färre än 100 personer. 

Här kan du läs mer om regeringens beslut om vaccinationsbevis.

Era vanligaste frågor samt tillgänglig information 

Behöver jag vaccinationsbevis för att besöka era föreställningar och konserter?

Ja, från 1 december behöver alla från 18 år som ska besöka våra föreställningar och konserter visa upp ett giltigt vaccinationsbevis tillsammans med legitimation. Observera att negativt covidtest eller tillfrisknandebevis inte gäller.

Behöver jag redovisa mitt vaccinationsbevis när jag bokar/köper biljetter på hemsidan?

Nej, så länge du kan uppvisa giltigt vaccinationsbevis och legitimation vid entrén innan föreställningen så räcker det.

Jag har inte köpt biljett innan – kan jag fortfarande köpa på dörren?

Självklart. Då får du visa upp ditt vaccinationsbevis och legitimation utanför och sedan gå in och köpa din biljett i kassan.

Räcker det att visa mitt vaccinationsbevis i mobilen eller behöver jag en utskrift?

Det går bra att visa ditt vaccinationsbevis antingen i mobilen eller utskrivet på papper.

Hur skaffar jag ett vaccinationsbevis?

Har du e-legitimation kan du enkelt hämta det här
Om du inte har e-legitimation kan du beställa ditt vaccinationsbevis här

Jag har biljett men inget vaccinationsbevis, vad gör jag?

För föreställningar och konserter i Sundsvall: Du får pengarna tillbaka på biljetter som är köpta före den 18 november 2021, återköp ska ske 10 dagar innan föreställningen äger rum. Har du köpt biljetter i biljettkassan görs återköpet i biljettkassan. Har du köpt biljetter via entresundsvall.se så maila till aterkop@entresundsvall.se. Endast biljettavgiften återbetalas. Serviceavgift och andra eventuella administrativa avgifter återbetalas inte.

För föreställningar och konserter på andra orter: Kontakta arrangören på orten. Är du osäker på hur du ska göra är du välkommen att kontakta oss.

Varför kan det vara skillnad på när man går på arrangemang i Sundsvall jämfört med spelplatser på andra orter?

Där vi arrangerar själva, som i Tonhallen, Stadshuset och Konsertteatern i Sundsvall, är det vi som bär ansvaret för att vi följer reglerna. När vi gästspelar på andra orter är det arrangören på plats som bär ansvaret.