Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans LogoTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Scenkonst Västernorrlands nya styrelseordförande Ewa Back är förväntansfull: “Jag vill lära mig mer”

Ewa Back (S) är ny ordförande för Scenkonst Västernorrland. Hon efterträder Lena Näslund (S) och börjar sitt nya uppdrag efter bolagsstämman den 25 juni.

– Jag är förväntansfull och vill lära mig mer om kulturen i Västernorrland, säger Ewa Back.

Ewa Back är för närvarande ordförande i regionens hälso- och sjukvårdsnämnd men kliver av det uppdraget vid årsskiftet.

Sedan dröjer det ett tag innan hon tar plats som ordförande i styrelsen i Scenkonst Västernorrland.

– Det är så nytt fortfarande och jag har tid att läsa på. Jag vill ta reda på hur allt fungerar innan jag berättar vad jag ska göra. Det som är intressant är att verksamheten täcker in väldigt mycket, det är inte bara föreställningar och konserter.

När hon blev gratulerad på Facebook kommenterade hon att det skulle bli kul att bli ännu mer kulturtant.

– Det känns trevligt. Jag har alltid haft ett intresse men har alltför ofta inte haft tid att ta del av den, men jag ägnar mig åt så många olika saker. Jag är en föreningsmänniska och är bland annat engagerad i Rädda Barnen utöver politiken och har samarbetat med scenkonsten under många år, till exempel med Nalle-konserterna.

Att just hon blev föreslagen som ordförande för Scenkonst Västernorrland tycker hon inte är så konstigt, och posten behövde tillsättas.

– Det är ingen hemlighet att jag har haft en koppling till kulturen. Jag är i grunden en socialpolitiker men är allätare. Det känns ändå bra att jag är utvald av mina partikamrater. Jag kommer att sitta kvar i fullmäktige i regionen och det tror jag är en fördel, säger Ewa Back.

Hur kommer det märkas att du tillträder i juni?

– Jag hoppas att det ska vara möjligt att göra studiebesök och följa med i verksamheten. Att kunna hänga lite. Det är bra för mig och verksamheten och det är så jag brukar jobba, säger hon.

Scenkonst Västernorrlands vd Mikael Flodström är väldigt glad över att Ewa Back blir ny styrelseordförande.

– Hon verkar vara intresserad av och nyfiken på kultur och är inne i frågorna som rör det. Det är också roligt att ett så pass tungt politiskt namn får den här posten. Det visar att man tycker att vi är viktiga för regionens utveckling, säger han.

Scenkonst Västernorrland AB innefattar Norrdans, Nordiska Kammarorkestern, Teater Västernorrland, Film Västernorrland, Musik Västernorrlands och Dans Västernorrland. Bolaget ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun.

fredag 23 november 2018

comments powered by Disqus