Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans LogoTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Scenkonst Västernorrland till Folk och Kultur

Den 6-9 februari deltar Scenkonst Västernorrland i det kulturpolitiska konventet Folk och Kultur.
– Det här är ett viktigt forum och det kulturpolitiska samtalet behöver få ta plats, säger Mikael Flodström, vd.

För andra året arrangeras Folk och Kultur i Eskilstuna. Syftet är att bland annat att sprida kunskap om kulturens betydelse och vara en mötesplats för det breda kultursamtalet inom alla politikerområden.

Mikael Flodström, vd för Scenkonst Västernorrland, menar att konventet är en viktig arena för det politiska samtalet. Han hoppas på att få träffa alla slags politiker – inte bara dem som definierar sig som kulturpolitiker.

– Tillsammans med våra kollegor inom regional musik, museerna och länsteatrarna är vi initiativtagare till Folk och Kultur. Jag personligen hoppas att det ska leda till att intresset från politikerna en dag blir större än för till exempel för Folk och Försvar. Det vore väl en bra värld att leva i, säger han.

I fjol fanns bolaget representerat i såväl föreställningsutbudet som i seminarieprogrammet. I år satsar man i lite mindre skala och finns med på utställartorget.

– Vi förbereder för att vara värdinstitution för Scenkonstbiennalen i maj vilket samlar hela branschen i Sundsvall och Härnösand. Förhoppningsvis får vi möjlighet att locka dit både en och annan deltagare genom besöken i vår monter. Biennalen blir en fantastisk möjlighet att visa upp vad vi gör i norra delen av Sverige, säger Mikael Flodström.

onsdag 9 januari 2019

comments powered by Disqus