Scenkonst Västernorrland söker ekonom till musikverksamheten

Nordiska Kammarorkestern och Musik Västernorrland är en del av Scenkonst Västernorrland AB som ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring åt människors själar. För en bättre värld. Mångfald är viktigt och handlar för oss om representationen av alla människor – alla bakgrunder och perspektiv.

Musikverksamheten bedrivs dels med egna ensembler, Nordiska Kammarorkestern, Nordiska Kammarensemblen och Nordiska Blåsarkvintetten. Under varumärket Musik Västernorrland arbetar vi för och med det fria musiklivet i regionen. Hela musikverksamheten producerar ca 700 konserter och workshops per år, driver länsungdomsstorbandet LUST, länsungdomskören SLUSK samt folk- och världsmusikensemblen Mittfolk.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta med löpande bokföring, rekvisitioner, budget, prognos, bokslut och ekonomiuppföljning, för musikverksamheten. Du ansvarar för vissa av bolagets gemensamma ekonomiprocesser.
 
I tjänsten kommer det även att ingå annan administration som värderingar och försäkringar av instrument, ta fram olika typer av statistik. Ansvara för bokning av resor för dirigenter, solister och extramusiker. Vara delaktig i löneprocessen för musikavdelningen. Utarbeta underlag för förhandlingar om tjänster, lönetillägg, OB, traktamenten. Hantering av friskvård, terminalglasögon etc
 
Du är direkt underställd bolagets musikchef men kommer också arbeta nära ekonomiansvariga och HR chef.

Vem är du?

Du har högskoleexamen med ekonomisk inriktning eller motsvarande och några års erfarenhet av självständigt arbete med löpande ekonomiarbete.
 
Arbetet innebär många kontakter och kräver god samarbetsförmåga. Du behöver vara självgående och kunna leverera i tid. Som person är du analytisk och organiserad, har hög integritet och är utvecklingsorienterad. Vi ser gärna att du har vana av att söka projektmedel från t ex EU.
 
Du har god datorvana samt mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tjänstgöringsgrad 100 %

Tillträde 2020-08-01 eller enligt överenskommelse.

Placeringsort är Sundsvall.

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Elisabet Ljungar, musikchef och konstnärlig ledare, tel 060-6585483
elisabet.ljungar@nordiskakammarorkestern.se
 
Annica Wikström, ekonomiansvarig, tel 060-6585427 eller annica.wikstrom@scenkonstvasternorrland.se
 
Bobo Åkerros, DIK, tel 060-658 54 95,
bobo.akerros@musikvasternorrland.se
 
Ansökan i form av meritförteckning och ett personligt brev skickar du till jobb@scenkonstvasternorrland.se
 
Din ansökan vill vi ha senast 2 januari 2020.
 
Observera att vi endast tar emot ansökningar via e-post. Märk ansökan med referensnummer: 7007