Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans Logoffs_bs_cmykTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Regnbågsvecka

Vecka 47 är det dags för Regnbågsvecka i Västernorrland. Initiativet kommer från folkbiblioteken i länet, som vill synliggöra HBTQ-personers rättigheter och uppmärksamma normer och värderingar kring kön och sexualitet som påverkar alla i samhället.  Veckan är en viktig manifestation för människors lika värde och för ett öppet och fördomsfritt Västernorrland. 

2019 års Regnbågsvecka firas på folkbibliotek i alla länets kommuner, i samarbete med Folkbildning Mittnorrland, Scenkonst Västernorrland och Regionbibliotek Västernorrland. Tidigare år har veckan främst varit en angelägenhet för biblioteks- och kulturverksamheter. I år är tanken att den ska inkludera fler verksamheter i kommunerna. Scenkonst Västernorrland deltar i Regnbågsveckan genom att Norrdans danschef Martin Forsgren pratar om ”Queerdans eller dans med queera ögon!” på Unga magasinet, Kulturmagasinet och Film Västernorrland stöttar fyra bibliotek i Timrå, Kvissleby Kramfors och Sollefteå att erbjuda gratis filmvisningar av ”Pride” och ”And then we danced”. Dessutom bär personalen pins med texten ”Du har rätt att vara du” på olika språk under hela veckan.

måndag 18 november 2019

comments powered by Disqus