Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans Logoffs_bs_cmykTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Nya former för att stötta amatörteatrarna i länet

Från och med våren 2021 kommer Teater Västernorrland att arbeta på nya sätt för att stötta amatörteaterföreningarna i länet. Detta sedan länsregissörstjänsten tas bort ur teaterns organisation.

– Iso Porovic har i sin roll som länsregissör bidragit otroligt mycket till den levande och kvalitativa amatörteaterverksamhet vi har här i Västernorrland. Det ska vi fortsätta förvalta och utveckla, säger Kristoffer Berglund, teaterchef.

Anledningen till att tjänsten försvinner är det osäkra läget med coronapandemin som gör ekonomin framåt svår att överblicka. Teater Västernorrlands uppdrag att främja amatörteaterkulturen och det fria kulturlivet är viktigt. Amatörteaterkulturen bidrar till social hållbarhet i samhället och innebär teaterdeltagande i sin fulla bredd. Under hösten och nästkommande år genomför vi en regiutbildning dit flera av länets amatörer är anmälda. 2021 blir amatörteaterns golden year med massor av uppsättningar som Teater Västernorrland stöttar med såväl teknik som med konstnärligt stöd och regi.

– Framöver ser jag att Teater Västernorrland på flera sätt kommer bidra till ett starkt teaterliv i hela länet, med fokus på barn och unga. Det kommer ske genom spännande communityteater-verksamhet, gemensamma projekt med amatörteaterföreningar, teater i skolan med mera, säger Kristoffer Berglund.

Bild från föreställningen Tang som var tänkt att vara en del av Länk-festivalen 2020, som tyvärr ställdes in. Foto: Lia Jacobi.

onsdag 7 oktober 2020

comments powered by Disqus