Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans Logoffs_bs_cmykTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Norrdans ställer in – skapar istället nya format för att nå ut

Norrdans ställer in resten av vårens produktioner och turnéer.

– De produktioner vi hade planerat kan vi av flera skäl inte genomföra. Genom att fatta ett beslut nu kan vi istället börja jobba på andra publika format. Nu mer än någonsin har vi möjlighet att göra skillnad, säger Martin Forsberg, konstnärlig ledare.

Fredagen den 13 mars fattade Scenkonst Västernorrland beslut om reserestriktioner till följd av läget med den pågående smittspridningen av Corona/COVID19. Med flera inresande konstnärer från både andra delar av landet och världen vill man hjälpa till att försöka bromsa spridningen. Beslutet gäller till och med den 13 april till att börja med.

Effekterna av det gör att den planerade föreställningen In Service som skulle ha haft premiär den 28 mars på Härnösands teater inte kan färdigställas. Då gränser runt om i Europa började stängas behövde flera av upphovspersonerna ta sig hem.

Även turnén av verket Vi kan göra va du vill av Ludvig Daae ställs in.

– Verket inleds med en ringdans där hela publiken deltar. Då myndigheterna uppmanar till begränsad fysisk kontakt kan vi inte genomföra föreställningen utan att påverka verkets konstnärliga integritet, säger Martin Forsberg.

Genom att redan nu göra analysen och fatta dessa beslut kan danskompaniet istället ändra om i verksamheten för att skapa dans och koreografi i andra format. En idé är att producera Windows på nytt. Windows har varit ett återkommande och populärt koncept för Norrdans och går ut på att visa dans i skyltfönster. Tanken är också att göra det digitalt så att det går att uppleva föreställningen i digitala kanaler.

– På detta sätt kan vi fortsätta inspirera, underhålla och beröra våra medborgare. Det är många som känner sig ensamma just nu och som söker det lilla glädjeämnet. Kan vi ge den ljusglimten så gör vi precis det vi ska göra, säger Martin Forsberg.

Nu efterfrågas stora skyltfönster att visa upp Windows i.
– Arbetet är i full gång. Hör av er till oss om ni har ett tomt skyltfönster, säger han.

fredag 20 mars 2020

comments powered by Disqus