Norrdans söker Teknisk samordnare

Norrdans är hela Norrlands samtida danskompani!

Norrdans är en del av Scenkonst Västernorrland AB som ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring åt människors själar. För en bättre värld. Mångfald är viktigt och handlar för oss om representationen av alla människor – alla bakgrunder och perspektiv.

Norrdans producerar samtida dans och koreografi för vuxna, barn och ungdom. Vi utgår från Härnösand och turnerar flitigt i de fyra nordligaste länen. Vi turnerar även nationellt och internationellt.

Nu söker vi en teknisk samordnare till Norrdans.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten som teknisk samordnare innebär ett övergripande ansvar för allt som rör det tekniska arbetet. Du kommer även att ansvara för lokal- och teknikutvecklingsfrågor.

Tillsammans med danschef och producent ansvarar du för den långsiktiga planeringen och resursfördelningen utifrån Norrdans produktion och verksamhet. Du arbetsleder och arbetstidsplanerar teknisk personal både när vi är hemma och ute på turné.

Du ansvarar för kompetensutveckling för den tekniska staben. Du ansvarar också för rekrytering och upphandling av extern teknisk kompetens.

Vem är du?

Som teknisk samordnare är det viktigt att du är lyhörd, lösningsorienterad och flexibel samtidigt som du har förmåga att vägleda och prioritera när det behövs. Du har förmåga att bygga goda relationer och delta i olika nätverk eftersom du i ditt arbete har kontakt med många människor. Som person är du kommunikativ, strukturerad och engagerad. Det är viktigt att du har mycket god samarbetsförmåga och är en positiv och social person.

Vi söker dig som har utbildning inom det scentekniska området, eller annan förvärvad erfarenhet som kan bedömas likvärdig.

Du har dokumenterad arbetslivserfarenhet av scentekniskt arbete. Du har erfarenhet och kunskap om ny teknik inom scen- ljud- och ljusområdet. Vi förutsätter att du har tidigare erfarenheter från turnerande verksamheter inom scenkonst.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Du har dokumenterad erfarenhet av arbetsledning och schemaläggning. Arbetsspråket med ensemblen är engelska så därför är det viktigt att du kan uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

B-körkort är ett krav. C-körkort är en merit.

Tjänstgöringsgrad: 100%

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Placeringsort är Härnösand. 

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Martin Forsberg, Danschef och konstnärlig ledare, tel 073-270 26 59 eller martin.forsberg@norrdans.se

Andreas Näsholm, Teaterförbundet, tel 060-658 54 12, andreas.nasholm@scenkonstvasternorrland.se

Ansökan i form av din meritförteckning och ett personligt brev skickar du till
jobb@scenkonstvasternorrland.se

Din ansökan vill vi ha senast 6 januari

Observera att vi endast tar emot ansökningar via e-post och märk ansökan med referensnummer: 2005