Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans Logoffs_bs_cmykTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Norrdans danschef Mira Helenius Martinsson fick DANSPRISET 2018

Mira Helenius Martinsson, danschef på Norrdans fick DANSPRISET 2018 för utveckling i och av dansområdet 2016-2017.

Samarbetsrådet för regional dansutveckling (SrD), regionala danskonsulenter/utvecklare, instiftade 2016 ett DANSPRIS som delas ut vartannat år på BiBu. DANSPRISET ges till en person eller organisation som gjort en extraordinär insats för dansen under de två senaste åren. DANSPRISET 2018 är ett hedersomnämnande och delas ut på BiBus biennalfest 18 maj.

– Det betyder mycket både för mig personligen och för hela verksamheten att få ett pris med en sådan fin motivering. Danspriset är en bekräftelse på att vårt passionerade arbete i Norrland har nationell betydelse. Jag är stolt och givetvis otroligt glad! säger Mira Helenius Martinsson.

Nomineringsförfarandet har varit öppet för alla och samlats in via de regionala danskonsulenterna/utvecklarna i landet. Efter nomineringsperioden valde juryn (medlemmar i SrD) ut, Mira Helenius Martinsson med följande nominering:

”I kategorin Konstnärlig utveckling ges Danspriset 2018 till Mira Helenius Martinsson, danschef på Norrdans för att under drygt 10 år utvecklat Norrdans till ett danskompani i världsklass samtidigt som en stark förankring i närmiljön Härnösand och Västernorrland funnits. Med ett nyskapande tänk och hög konstnärlig kvalitet beställs originalverk för NORRDANS som utan att kompromissa spelas för såväl barn och unga som vuxna.”

måndag 21 maj 2018

comments powered by Disqus