Musik Västernorrland söker projektledare/producent

Nordiska Kammarorkestern och Musik Västernorrland är en del av Scenkonst Västernorrland AB som ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring åt människors själar. För en bättre värld. Mångfald är viktigt och handlar för oss om representationen av alla människor – alla bakgrunder och perspektiv.

Musikverksamheten bedrivs dels med egna ensembler, Nordiska Kammarorkestern, Nordiska Kammarensemblen och Nordiska Blåsarkvintetten, och dels under varumärket Musik Västernorrland, där vi arbetar för och med det fria musiklivet i regionen. Hela musikverksamheten producerar ca 700 konserter och workshops per år, driver Länsungdomsstorbandet LUST, Länsungdomskören SLUSK samt folk- och världsmusikensemblen Mittfolk.

Arbetsbeskrivning

Projektledaren/producenten ansvarar för planering, ledning, samordning, genomförande och uppföljning av tilldelade produktioner och projekt. I arbetsuppgifterna ingår avtalsskrivning, förhandlingar, statistik, annan administration och ekonomi. Arbetet innebär många externa kontakter med artister, producenter, arrangörer och publik i olika åldrar. Projektledaren/producenten arbetar nära musikchefen som har yttersta konstnärliga ansvar för musikverksamheten.

Vem är du?

Du har erfarenhet av att arbeta med projektledning och musikproduktion. Relevant utbildning är meriterande, liksom kunskaper inom upphovs- och avtalsrätt. Du har stort intresse för och bred kunskap om musik i olika genrer. Du är van att arbeta med tydliga ekonomiska ramar. Du har förmåga att bygga goda relationer med människor i olika funktioner. Likaså kan du arbeta självständigt. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Du är en bra ambassadör för bolagets verksamhet, både internt och externt.

Körkort är önskvärt.

Vi ser gärna att du bor eller bosätter dig i Västernorrland.

Tjänstgöringsgrad Heltid 100% Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Tillträde 1 april 2019 eller efter överenskommelse.

Placeringsort är Sundsvall.

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Elisabet Ljungar, musikchef och konstnärlig ledare 070-189 09 37, elisabet.ljungar@nordiskakammarorkestern.se

Bobo Åkerros, DIK, 060-658 54 95, bobo.akerros@musikvasternorrland.se

Ansökan i form av meritförteckning och ett personligt brev skickar du till jobb@scenkonstvasternorrland.se

Din ansökan vill vi ha senast 27 januari 2019.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via e-post. Märk ansökan med referensnummer: 7005