Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans Logoffs_bs_cmykTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Hållbarhet i fokus genom hela produktionen

Nu står Norrdans i startgroparna inför arbetet med sin kommande produktion, där processen kommer bevakas utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Föreställningen Our house is on fire, med utgångspunkt i miljöaktivisten Greta Thunbergs tal, blir ett pilotprojekt som ska landa i ett kunskapsutbyte inom hela bolaget.

– Vi arbetar med klimat- och miljöfrågor redan idag men det är första gången som en hel föreställning tar avstamp med hela sin produktionsprocess. Det är viktigt att vi som skattefinansierad institution tar ansvar och att hela branschen börjar arbeta intensivt med de här frågorna, säger Mikael Flodström, vd på Scenkonst Västernorrland.

Under hela arbetet med föreställningen kommer Norrdans systematiskt att arbeta för att det ska bli en så grön produktion som möjligt. Alla delar i produktionen ska sättas under lupp för att kartlägga dess miljöpåverkan och se hur den kan minskas.

– Vi gör Our house is on fire för att det är absolut nödvändigt! Alla behöver arbeta med denna ödesfråga och scenkonsten är en viktig reflektionsyta för drivande samtal, säger Martin Forsberg, danschef.

måndag 9 december 2019

comments powered by Disqus