Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans Logoffs_bs_cmykTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Funktionärer utbildades inför Scenkonstbiennalen

På måndagskvällen bjöd Scenkonst Västernorrland och Scenservice in till en funktionärsträff inför den kommande Scenkonstbiennalen. På kvällens schema stod information om säkerhet, värdskap och presentation av alla arbetsuppgifter under veckan.

Med knappt fyra veckor kvar börjar förberedelserna inför Scenkonstbiennalen gå in i sitt slutskede. Ett 60-tal funktionärer från Sundsvall och Härnösand hade samlats på Konsertteatern i Sundsvall för att få veta mer om sina uppdrag. Scenkonst Västernorrlands vd Mikael Flodström önskade deltagarna varmt välkomna.

– Jag blir varm i hjärtat av att se er här ikväll. Det är ni som gör att detta är möjligt, säger han.

Sundsvalls Kommun bjöd på en föreläsning om hur man som funktionär arbetar med ett gott värdskap där säkerhet och trygghet ska ge besökarna en god upplevelse.

– Det är er publiken möter först och förmodligen sist. Kärnan i mitt budskap är var glad och trevlig, ni har säkert egna erfarenheter av hur det är att besöka ett trevligt evenemang, säger Daniel Hedin, som arbetar med evenemangssäkerhet för Briab.

Projektsamordnaren för Scenkonstbiennalen Mira Helenius Martinsson berättade om de olika arbetsuppgifterna som kommer finnas under veckan i form av produktionsvärdar, seminarievärdar, bussvärdar och publikvärdar.

Scenkonstbiennalen äger rum i Sundsvall och Härnösand den 14-19 maj och arrangeras av Scensverige med Scenkonst Västernorrland som värd. Evenemanget finansieras av Region Västernorrland, Sundsvalls kommun, Härnösands kommun, Kulturrådet och Svenska Institutet. 

torsdag 18 april 2019

comments powered by Disqus