Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans Logoffs_bs_cmykTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Funktionärer sökes till Scenkonstbiennalen

I maj kommer Sundsvall och Härnösand att gästas av Scenkonstbiennalen. 25 föreställningar och över 100 seminarier kommer besökas av cirka 1500 deltagare.
– Vi söker ett 80-tal funktionärer och behöver hjälp med att ta hand om både gäster och besökare, säger Mira Helenius Martinsson.

Den 14-19 maj arrangeras Sveriges största scenkonstfestival och branschträff i Sundsvall och Härnösand. Teater, dans, cirkus, musikteater, debatter, workshops och föreläsningar kommer att trängas på städernas olika scener.

– Om man är det minsta intresserad av scenkonst så är det här man ska vara den här veckan, det kommer vara som en smältdegel av scenkonst, säger Mira Helenius Martinsson, projektkoordinator för biennalen.

Ett 80-tal funktionärer kommer att behövas för att kunna bemanna såväl seminarielokaler som foajéer till olika scener. Det behövs bussvärdar och produktionsvärdar.

– Som produktionsvärd ansvarar man för att ta hand om en gästande ensemble och får en unik möjlighet att också möta personerna bakom en föreställning, säger Mira.

Hon berättar att veckan kommer att inrymma ett urval av de mest relevanta och angelägna föreställningarna som producerats de senaste åren. Den 24 januari kommer vilka föreställningar som kommer till biennalen att offentliggöras på en pressträff i Stockholm.

– Vi söker personer som är positiva och handlingskraftiga och som vill bidra med ett positivt värdskap. Som tack för hjälpen får man ett biennalpass för att ha möjlighet att ta del av veckans händelser, säger Mira Helenius Martinsson.

Sista anmälningsdag är 28 februari.

Scenkonstbiennalen arrangeras av Scensverige med Scenkonst Västernorrland som värd för 2019 års upplaga.

fredag 11 januari 2019

comments powered by Disqus