Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans Logoffs_bs_cmykTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Covid-19 – så arbetar Scenkonst Västernorrland med kommande konserter och föreställningar

Regeringen fattade under onsdagskvällen beslut om att följa Folkhälsomyndighetens rekommendation och stoppar alla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 500 personer.  Scenkonst Västernorrland arbetar nu med att föra dialog med samtliga arrangörer.

– Vi tar det här på största allvar. Den här frågan överskuggar alla andra just nu. Vi fortsätter att följa utvecklingen löpande och står beredda att fatta nya beslut vid eventuellt förändrade riktlinjer från myndigheterna, säger Mikael Flodström, vd för Scenkonst Västernorrland.

Vi vill så klart att du som besökare följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att stanna hemma om du inte känner dig helt frisk. 

Framtida föreställningar och konserter

Kvällens konsert med Nordiska Kammarorkestern kommer i nuläget att genomföras. Där har vi begränsat antalet platser genom att direkt när beslutet kom stänga biljettförsäljningen. Då var 264 biljetter sålda. Den absoluta majoriteten av dem är våra abonnenter som bor i Sundsvall med omnejd.

Filmfest Sundsvall fortsätter som planerat. Där har vi en tät dialog med Filmstaden om utvecklingen. Inga av våra programpunkter samlar över 500 människor vid ett och samma tillfälle. Bara ett fåtal når upp till 300. Vi följer utvecklingen noggrant och är beredda att fatta nya beslut om det behövs.

Lördagens offentliga föreställning av Pinocchio med Teater Västernorrland på Hullsta Gård i Sollefteå kommer att genomföras som planerat. Hullsta Gårds salong berörs inte av förbudet då den tar färre platser.

Föreställningarna av Kurage med Teater Västernorrland, Riksteatern och Folkteatern Gävleborg fortsätter som planerat. Den spelar för en publik om max 80 personer.

Lunchteatern på Konsertteatern på tisdag den 17 mars och i Härnösand på St: Petrilogen på onsdag den 18 mars kommer att genomföras som planerat.

Musik Västernorrlands konsertföreställning Röst är det som återstår spelar på Konsertteatern den 19 mars som planerat.

Vi arbetar just nu med att analysera Norrdans kommande turné i norra Sverige som ligger ett par veckor bort.

torsdag 12 mars 2020

comments powered by Disqus