Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans Logoffs_bs_cmykTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Berg & Hjort tar över restaurangen vid Konsertteatern: ”Ett otroligt viktigt steg”

Det är klart att det blir Berg & Hjort, med verksamhet i Skönsberg, som tar plats som ny restauratör i Teaterkvarteret.

− Det betyder mycket för helhetsupplevelsen när man går på teater, säger teaterchef Kristoffer Berglund.

Tidigt i våras gick Sundsvalls kommun ut med en förfrågan där man sökte restauratör till den tidigare Teatergrillen, närmaste granne till Konsertteatern. I förfrågningsunderlaget var kommunen mycket tydlig med att den restauratör man söker ska ha ett bra och nära samarbete med teaterverksamheten.

Ett flertal möten har hållits, och Berg & Hjort har varit noga med att försöka förstå hur teaterns verksamhet ser ut och vilka förväntningar som finns på ett samarbete. Krögaren Marcus Hjort menar att de redan gör mycket av det här.

− Vi levererar mat och dryck anpassat till alla evenemang som sker i EQ House, så upplägget är inte helt främmande. Det lilla vi sett och hört hittills känns väldigt schysst och spännande. Ska bli hur kul som helst att jobba tillsammans med teatern, säger han.

Teater Västernorrlands teaterchef Kristoffer Berglund är glad att restaurangen snart ska bli bebodd igen.

− Det är verkligen roligt att vi har en krögare på gång. Det har varit så sorgligt med en stängd och släckt restaurang när vi vet hur mycket den betyder för helhetsupplevelsen och för en mer tillgänglig teater för alla Sundsvallsbor, säger Kristoffer Berglund.

Scenkonst Västernorrlands vd Mikael Flodström ser fram emot att Berg & Hjort flyttar in.

−  Vi arbetar hela tiden för ett öppet och välkomnande teaterkvarter. Att det finns en restauratör på plats är ett otroligt viktigt steg när vi tillsammans med andra aktörer försöker utveckla Sundsvallsbornas egna scenhus där de kan möta våra konstformer, säger Mikael Flodström.

tisdag 25 augusti 2020

comments powered by Disqus