Kultur på fritiden

Våra verksamheter inom dans, film, musik och teater erbjuder både festivaler, tävlingar och ungdomsverksamhet av olika slag. Låt din egen lust och skaparglädje få komma till uttryck!

STORY

Story är Västernorrlands tyngsta kortfilmstävling och mötesplats för unga filmintresserade från hela länet. Story är också regional uttagning till Novemberfestivalen, Sveriges största kortfilmsfestival för unga filmare. Intressanta föreläsare och kända filmprofiler varvas med visning av de tävlande filmerna. Tävla med din film och vinn fina priser.

SLUSK

Länsungdomskören SLUSK är Musik Västernorrlands senaste projektensemble. Kören har funnits sedan 2012 men har redan hunnit med en hel del, bland annat två turnéer i länet. Den här kören står sällan stilla när de sjunger utan använder hela scenen och koreograferar sina konserter. 

Mittfolk

Mittfolk är folk- och världsmusikbandet som sedan starten 2009 har hunnit med att göra ett stort antal konserter. De har givetvis spelat på de största folkmusikfestivalerna i Sverige: Urkult, Umeå och i Linköping men har också hunnit med att åka utomlands.

LUST

Ungdomsstorbandet LUST har existerat i drygt tio år och under den tiden har mellan 150-200 ungdomar passerat genom bandet. Bandet har i hård konkurrens blivit Svenska ungdomsmästare i storband två gånger, 2005 och 2012. Medlemmar till orkestern hämtas från länets alla musik- och kulturskolor i nära samarbete med dess pedagoger. 

Dansklasser

Norrdans dansklasser i Härnösand bygger på grundstenarna för den nutida dansen. Kurserna innehåller en blandning av improvisation, eget skapande och teknikträning. För de yngsta är det barndans med inslag av danslek, fantasi och improvisation.

Skapa Dans koreografitävling

Koreografitävlingen Skapa Dans anordnas årligen av Dans Västernorrland och äger rum på Fyren i Härnösand. Tävlingen riktar sig till dig som är mellan 15 och 21 år med anknytning till Västernorrlands län och vill uppmuntra ungdomar till eget skapande i dans och visa på koreografisk kreativitet, kunnande och kompetens hos de amatörer som sysslar med dans i olika stilar och på olika nivåer i länet.

Musik Direkt

Musik Direkt är Sveriges bredaste livemusiktävling för unga musiker, en bra mötesplats där man enkelt kan knyta kontakter som kan leda vidare till fler musikaliska upplevelser – om man vill. 

Ung kultur möts

UKM arrangeras lokalt, regionalt och nationellt och alla mellan 13-20 år (man kan fylla 21 år det år man medverkar) får vara med, oavsett vad det är för något man håller på med! Gör din grej, träffa likasinnade, få galna idéer och knyt nya kontakter – UKM är möjligheternas festival!

Tyck till!

Den här gruppen är till för dig som är mellan 15-21 år, bor i Västernorrland och vill vara med och tycka till om dans, film, musik och teater.

Gillar du att se och lyssna på dans, film, musik och teater? – Alltid lågt pris för dig under 26 år!

Se hela vårt utbud här

Kultur i skolan

Du hittar vårt utbud av dans, film, musik och teater för skolan på

jojjo.se

Jojjo 2018 – utbudsdag för barn och unga

Välkommen till Kramfors 1/3 - en dag fylld med presentationer av utbudet för läsåret 18/19

Läs mer utbudsdagen och anmäl dig